Kotitalousopettajien lihapäivä

lihatiedotus logoke 8.6.2016 klo 9 - 15
Kilta-Sali, Lapinrinne 1, 00180 Helsinki

Ohjelma

9.00 Aamukahvi
9.30 Avaus
Toiminnanjohtaja Riitta Stirkkinen, Lihatiedotus
9.45 Saako punaista lihaa syödä?
Pääsihteeri Arja Lyytikäinen, Valtion ravitsemusneuvottelukunta
10.30 Vastuullisuus lihayrityksessä
Ravitsemussuositukset tuotekehityksessä
Ravitsemusasiantuntija Soile Käkönen, HKScan Finland Oy
Eläinten hyvinvointi - tärkeä osa alkutuotannon vastuullisuutta
12.00 Lounas
13.00 Miksi Suomessa pitää tuottaa ruokaa?
Valmiuspäällikkö Aili Kähkönen, Elintarviketeollisuusliitto ry
13.45 Kahvi
14.00 Pieni lihakoulu
15.00 Päätös
PÄIVÄ ON TARKOITETTU KOTITALOUSOPETTAJIEN LIITON JÄSENILLE. Päivä on osallistujille maksuton ja ilmoittautumiset mahdollisine erityisruokavaliotoiveineen 23.5.2016 mennessä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Säännölliset arjen rytmit lisäävät hyvinvointia – niitä opitaan kotitalousopetuksessa

Kotitalousopettajien liitto ry on huolissaan lasten, nuorten ja perheiden epäsäännöllisen päivärytmin vaikutuksesta hyvinvointiin. Kun arki ja rutiinit ovat hakusessa, se näkyy myös koulussa väsymyksenä, keskittymiskyvyn puutteena sekä heikkona menestymisenä opinnoissa. Perusasioilla – riittävällä unella, ateriarytmillä, liikunnalla ja kohtuullisella ruutuajalla on suuri merkitys hyvinvoinnille ja terveydelle.

Lue lisää...

Oikeus hyvään arkeen – kotitalousala kotoutujan tukena (video)

Eduskunnan kotitalouden tukirengas ja FIN-IFHE järjestivät seminaarin kotoutumisesta Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa ke 16.3.2016.

Lue lisää...

Kotitalous stipendit 2016

HUOM! Kotitalous-stipendiä oppilaallenne hakeneet opettajat! Liiton peruskoulu- ja lukio-opetuksen toimikunta on valinnut tämän kevään 15 stipendillä palkittavaa oppilasta. Perustelut: 
- hakemukset ovat tulleet ajallaan ja ne on huolellisesti kirjoitettu
- oppilailla on monipuolisesti hallussa taitoja kotitalouden eri osa-alueilta
- oppilaat osoittavat harrastuneisuutta monin eri tavoin.
Tieto stipendin saajista on mennyt sähköpostitse 18.5. NIILLE OPETTAJILLE, JOIDEN OPPILAS SAA STIPENDIN. Tarvittaessa lisätietoa voi kysyä sähköpostitse, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kotitalousopettajien liitto - Hushållslärarnas förbund ry julistaa jäsenilleen haettavaksi Kotitalous-stipendit. Stipendit on tarkoitettu keväällä 2016 peruskoulunsa päättäville kotitalouden osaajille, jotka ovat osoittaneet harrastuneisuutta kotitalouden opintoihin. Haettavana on viisitoista (15) 50 euron suuruista stipendiä. Stipendit rahoittaa Otavan kirjasäätiö. HUOM! Haettavana myös yksi kotitalouden lukiodiplomi stipendi.

Lue lisää...

Verkkokurssi villiyrteistä

Verkkokurssi villiyrteistä alkaa 7.4.2016. Lisätietoja ja

ilmoittautumiset:
http://snellman-kesayliopisto.mobie.fi/zine/99/article-12243

Verkkokoulutuksessa opit tunnistamaan villiyrttejä ja valmistamaan niistä ihania aterioita ja leivonnaisia sekä tietämään niiden terveysvaikutukset. Saat tietoa myös villiyrttien säilömisestä ja näin voit nauttia niistä myös talvella. Jokaisella kerralla tutustutaan yleisimpiin villiyrtteihin ja niiden terveysvaikutuksiin sekä käyttöön ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa. Saat myös aina koulutuksen yhteydessä herkullisen ohjeen villiyrteistä.

Koulutukseen osallistutaan verkossa, eli tarvitset tietokoneen, jossa on nettiyhteys, kaiuttimet tai kuulokkeet. Erillisiä ohjelma-asetuksia ei tarvita, eikä tekniikka edellytä aiempaa osaamista. Verkkoluennot tallennetaan, joten voit katsoa ne myös jälkikäteen.