Lukiodiplomistipendin saaja 2016 on Anniina Brederholm

Kotitalousopettajien liiton lukiodiplomistipendin, arvoltaan sata euroa, sai vuonna 2016 Anniina Brederholm. Hänen Ohjaava opettajansa on Riitta Nevala Oulunkylän yhteiskoulusta, Helsingistä.

Lue lisää...

Kotitalous-stipendit koulunsa päättäville

Kotitalousopettajien liitto - Hushållslärarnas förbund ry on myöntänyt keväällä 2016 peruskoulunsa päättäville kotitalouden osaajille viisitoista (15) 50 euron suuruista stipendiä. Stipendit rahoittaa Otavan kirjasäätiö.

Lue lisää...

Kotitalousala tuottaa kestävää hyvinvointia – koulutukseen tarvitaan riittävät voimavarat

Eduskunnan kotitalouden tukirengas KANNANOTTO 2.6.2016

Kotitalousala tuottaa kestävää hyvinvointia – koulutukseen tarvitaan riittävät voimavarat

Kotitalousalan tuottaman kestävän hyvinvoinnin merkitys on suuri suomalaisessa yhteiskunnassa. Kotitaloudellista osaamista tarvitaan tämän päivän maailmassa, koska tiedot ja taidot eivät enää entiseen tapaan siirry perheissä seuraaville sukupolville. Yhteiskuntaa uhkaa kahtia jakautuminen myös kotitaloustaitojen suhteen. Eduskunnan kotitalouden tukirengas on huolissaan kotitalouden tieteenalan, kotitalousopettajan koulutuksen ja tätä kautta koko kotitalousopetuksen tasosta ja jatkuvuudesta tämänhetkisissä yliopistojen muutoksissa ja koulutuksen murroksessa.

Lue lisää...

Kotitalousopettajien liiton syyskoulutuspäivä

pohjolanrinne

Kotitalousopettajien koulutuspäivät
lauantaina 17.9.2016 klo 9.00–15.00
Riihimäki, Pohjolanrinteen koulu

OPETUSSUUNNITELMAT ARKEEN – UUSIA IDEOITA OPETUKSEEN

Lue lisää...

Kotitalousopettajien lihapäivä

lihatiedotus logoke 8.6.2016 klo 9 - 15
Kilta-Sali, Lapinrinne 1, 00180 Helsinki

Ohjelma

9.00 Aamukahvi
9.30 Avaus
Toiminnanjohtaja Riitta Stirkkinen, Lihatiedotus
9.45 Saako punaista lihaa syödä?
Pääsihteeri Arja Lyytikäinen, Valtion ravitsemusneuvottelukunta
10.30 Vastuullisuus lihayrityksessä
Ravitsemussuositukset tuotekehityksessä
Ravitsemusasiantuntija Soile Käkönen, HKScan Finland Oy
Eläinten hyvinvointi - tärkeä osa alkutuotannon vastuullisuutta
12.00 Lounas
13.00 Miksi Suomessa pitää tuottaa ruokaa?
Valmiuspäällikkö Aili Kähkönen, Elintarviketeollisuusliitto ry
13.45 Kahvi
14.00 Pieni lihakoulu
15.00 Päätös
PÄIVÄ ON TARKOITETTU KOTITALOUSOPETTAJIEN LIITON JÄSENILLE. Päivä on osallistujille maksuton ja ilmoittautumiset mahdollisine erityisruokavaliotoiveineen 23.5.2016 mennessä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.