Haastattelu kotitalousopettajien arviointitavoista

Kotitalousopettajan äitiyslomasijaisuutta tehdessäni koin erityisen vaikeaksi oppilasarvioinnin. Perehdyin aiheeseen tarkemmin, ja mitä enemmän luen sen kiinnostavammalta aihe tuntuu. Nyt kirjoitan gradua kotitalousopettajien arviointitavoista.

Haluaisitko sinä jakaa kokemuksiasi, innovaatioitasi, osaamistasi ja hiljaista tietoa? Tulen haastattelemaan sinua mielelläni omaan kotitalousluokkaasi elokuun lopulla.

Lue lisää...

Kotitalous-stipendin saaneet 9.-luokkalaiset keväällä 2014, onnea!

Otava tahtimerkki VARI RGB JPGAnna-Reetta Aitto-oja, opettaja Tuulikki Rautio 
Emilia Alakokkare, opettaja Katariina Kujala 
Suvi Friman, opettaja Anneli Rantamäki 
Annika Hiisikero, opettaja Anne-Marja Saarholma-Peippo 
Sami Juntunen, opettaja Tuula Ahola 
Laura Koivula, opettaja Heli Heinänen 
Piia Korhonen, opettaja Elisa Entola 
Sonja Kyyhkynen, opettaja Eeva Vesala 
Emma Mailanen, opettaja Kaisa-Kreetta Tervaselkä
Ada Myllymaa, opettaja Sari Tuomilehto
Elisa Niemitalo, opettaja Miia Mäki
Joni Nyberg, opettaja Camilla Holmström
Joel Nykänen, opettaja Johanna Laarko
Eveliina Pölkki, opettaja Kaisa Salmela
Lotta Saarikivi, opettaja Minna Kokkonen
Anna Sutinen, opettaja Sari Hartikainen
Taru Teirikari, opettaja Anne-Mari Hahto
Sanna Valtonen, opettaja Heli Herlevi-Malila
Isa Virtanen, opettaja Niina Vesikukka-lahti
Joose Yrjänäinen, opettaja Heli Rajavaara

Auta meitä ideoimaan maatiaiskasvien opetusta!

Oletko kuullut Huvituksesta? Miltä eri omenat maistuvat? Onko olemassa erilaisia ryvässipuleita?

Millaisia raparperin geenit ovat? Joko puutarhassa vihertävät isoäidin kasvit?

Opetusministeriön rahoittamassa kaksivuotisessa ilmiöpohjaisessa oppimishankkeessa Oppia ja tiedettä kasvigeenivaroista (GEENIVARAOPPI) kootaan opetuspaketteja varhaisopetuksen, ala- ja yläkoulun, lukion sekä puutarha- ja ravitsemusalan opettajien käyttöön.

Lue lisää...

Onkikalaa ja lähiruokaa

Maksuton täydennyskoulutus kotitalousopettajille
Mikkelissä 5.-6.9. ja 26.-27.9. 2014, perjantai-iltapäivisin ja lauantaisin

Koulutus koostuu neljästä lähipäivästä, joiden aikana kuullaan asiantuntijaluentoja, valmistetaan uusia innostavia ruokalajeja ja harjoitellaan esimerkiksi kalojen fileointia. Kurssilla tutustutaan lähiruuan käyttömahdollisuuksiin ja lähiruokakulttuurin sekä sienestämisen ja kasvisten käytön moniin mahdollisuuksiin kotitalousopetuksessa. Lisäksi pohditaan, miten kotitalous oppiaineena linkittyy ilmastovaikutuksiin, rehevöitymiseen ja elintapasairauksiin.

Lue lisää...

Vastuullinen ruokaketju

Ravitsemis- , elintarvike- ja maatalousalan opettajien pedagoginen kehittäminen 

Ensi syksynä (18.9.) alkaa toisen asteen opettajille täydennyskoulutuskokonaisuus vastuullisesta ruokaketjusta. Koulutus koostuu viidestä 2-4 päivän koulutusosiosta, joita ovat

- Ruokaketjun ympäristövaikutukset
- Yrittäjyys
- Ihmisten hyvä ravitsemus osana ruokaketjua
- Eläinten hyvinvointi ja hyvä hoito sekä
- Bioenergia

Lue lisää...