Tampereen kotitalousopettajat ja Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry järjestää

MAKUKOULU - ideoita ja työkaluja ruokakasvatukseen ja kotitaloustunnille

Aika: 15.2.2020 kello 8.45-16.00
Paikka: Lielahden koulu, Tampere / kotitalousluokka

Makukoulu on aistilähtöisen ruokakasvatuksen menetelmä, joka soveltuu erinomaisesti osaksi koulujen ruokakasvatusta ja kotitalousopetusta. Ranskalaiseen Sapere-menetelmään perustuva Makukoulu tutustuttaa lapset ruokamaailmaan omakohtaisen tekemisen ja kokemisen kautta, kaikilla aisteilla. Makukoulu vahvistaa myönteistä ja luonnollista suhtautumista ruokaan. Makukoulu-menetelmän avulla on mm. havaittu lasten maistelevan rohkeammin vieraita ruokia, syövän enemmän erilaisia kasviksia ja luonnehtivan ruokaa sanallisesti enemmän.

Ruukku kehittää Makukoulua ja tuottaa aineistoja ja kouluttaa menetelmän käyttöön. Ruukun Makukoulu-koulutuksissa pääsee itse kokemaan, aistimaan ja oivaltamaan. Koulutukset tarjoavat käytännönläheisiä työkaluja ja ideoita ruokakasvattajan arkeen. Kouluttajana toimii Ruukku ry:n toiminnanjohtaja Silja Varjonen, ETM (ravitsemustiede). Hän on perehtynyt ruokakasvatukseen erityisesti alakouluissa ja varhaiskasvatuksessa.

lmoittautuminen: 3.2.2020 tällä lomakkeella »

Lisätietoja: koulutusesite »

Tunnus AOL

Kun liityt Kotitalousopettajien liittoon, sinusta tulee samalla myös Aineopettajaliiton jäsen. AOL panostaa laadukkaisiin ja edullisiin, opettajille suunnattuihin koulutuksiin.