Vuoden 2020 kotitalousopettaja on Fiia Lujasmaa

Salon Halikon Armfeltin koulun kotitalouden lehtori Fiia Lujasmaa on valittu vuoden 2020 kotitalousopettajaksi. Lujasmaa on pidetty ja aikaansaava opettaja, jonka aika riittää aina oppilaille ja työkavereille. Lisäksi hän osallistuu aktiivisesti monenlaiseen kehittämistyöhön. Erityisen tärkeänä hän näkisi kotitalousopetuksen laajenemisen koko perusopetukseen – myös alakouluun. Tällöin voisi vastata paremmin lasten ja nuorten hyvinvoinnin haasteisiin ja taata vahvemmat valmiudet tasapainoiseen elämään.

Lue lisää...

Vuoden 2020 kotitalousopettaja haussa

Kotitalousopettajien liitto ry palkitsee vuosittain kotitalousopettajan, joka on kuluneen vuoden aikana ollut omalla tavallaan esimerkillinen ammattikuntamme edustaja. Tänä vuonna tämä voi liittyä esimerkiksi korona-aikaiseen etäopetukseen tai iloisen ja positiivisen yhteishengen ylläpitämiseen.

Vuoden kotitalousopettajan on oltava Kotitalousopettajien liiton jäsen ja ansioitunut omalla alallaan sekä alueellaan. Esityksiä voivat tehdä niin yhdistykset kuin yksittäiset liiton jäsenet. Valinnan tekee Kotitalousopettajien liitto ry:n liittohallitus.

Lue lisää...

Kyselytunti kotitalousluokan suunnittelusta 15.12.2020 kello 16:30

Tiistaina 15.12. kello 16:30 Kotitalousopettajien liitto ry järjestää jäsenilleen seuraavan kyselytunnin. Tunnin aiheena on kotitalousluokan suunnittelu. Yliopiston lehtori Anne Malin kertoo mm. mitä luokan suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon, ja missä vaiheessa kotitalousopettajan pitäisi erityisesti olla mukana luokan suunnittelussa.

Lue lisää...

Kestävää kotitalousopetusta -täydennyskoulutus on käynnistynyt, mutta mukaan pääsee vielä

Kotitalousopettajien liitto ry:n järjestämä Kestävää kotitalousopetusta -täydennyskoulutus on käynnistynyt. Koulutus alkoi tutkijatohtori Johanna Ahola-Launosen (Aalto yliopisto) kahdella asiantuntijaluennolla. Luennoissa käsiteltiin syväluotaavasti ja kiinnostavasti muun muassa sitä, miksi suhtaudumme tietyllä tavalla toisiimme ja miten tätä suhtautumista voi muuttaa - ja mistä kulutuskäyttäytymisemme saattaa johtua.

Lue lisää...

Helka Körkkö vetämään Kestävää kotitalousopetusta -hanketta

Helka Körkkö vetämään Kestävää kotitalousopetusta -hanketta

Elokuun alussa Kotitalousopettajien liitto ry:ssä aloitti työnsä hallintotieteiden maisteri Helka Körkkö. Hän toimii projektipäällikkönä Kestävää kotitalousopetusta -hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa kestävän kehityksen osaamista ja ymmärrystä kotitalousopettajien parissa. Hanke on käynnissä lukuvuoden 2020–2021 ajan.

Lue lisää...