Kyselytunti kotitalousluokan suunnittelusta 15.12.2020 kello 16:30

Tiistaina 15.12. kello 16:30 Kotitalousopettajien liitto ry järjestää jäsenilleen seuraavan kyselytunnin. Tunnin aiheena on kotitalousluokan suunnittelu. Yliopiston lehtori Anne Malin kertoo mm. mitä luokan suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon, ja missä vaiheessa kotitalousopettajan pitäisi erityisesti olla mukana luokan suunnittelussa.

Malin kertoo tunnin alkuun esimerkkejä niin hyvistä kuin huonoista ratkaisuista kotitalousluokissa ja kertoo kokemuksia onnistuneista suunnitteluprosesseista ja kohdista, joissa suunnittelussa kaikki ei ole mennyt toivotulla tavalla.

Kotitalousluokan suunnittelussa perimmäinen tavoite on, että vuorovaikutuksellinen oppiminen onnistuu erilaisissa opetustilanteissa. Kotitalousluokka on paljon muutakin kuin neljä kappaletta neljän hengen keittiöitä, ja yhä enemmän luokan pitäisi palvella oppiaineen kaikkien sisältöalueiden tarpeita. Mukaan on otettava myös moderni tekniikka, jota nuorten elämässä on yhä enemmän ja enemmän. Hyvä on myös, että kaikki koneet ja laitteet sekä pinnat ja materiaalit eivät ole samoja. Näin luokassa voidaan oppia samaa asiaa laajemmin.

Anne Malin haluaisi myös kuulla kotitalousopettajien omia kokemuksia kotitalousluokkien uusimishankkeista. Kuinka hyvin kotitalousopettajat on otettu mukaan suunnitteluun, ja kuinka hyvin heidän osaamistaan on huomioitu suunnittelussa?

Jotta kyselytunnilla voidaan käsitellä juuri niitä aiheita, jotka kotitalousopettajia omassa arjessa eniten askarruttaa, laittakaa ennakkoon kysymyksiä tai vaikka kuvia omasta kotitalousluokasta. Lähettäkää kysymykset viimeistään perjantaina 11.12. sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Anne Malinin väitöskirjaan aiheesta voi tutustua täällä:
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/26120/kotitalo.pdf?sequence=1&isAllowed=y