Tulevia tapahtumia:

 Kasvisruokaa viisaasti Oodissa ti 11.2.2020 klo 17-19.30


Kasvisruoan terveyshyödyt on todistettu kiistattomasti. Monipuolinen, oikein koostettu kasvisruokavalio edistää painonhallintaa, suojaa tyypin 2 diabetekselta, on hyväksi sydänterveydelle ja voi ehkäistä joitakin syöpätauteja.  


Kasvisruokavalioon siirtyminen – etenkin vegaaniruokavalioon – edellyttää tietoa ruuasta ja ravintoaineista. Kasvisruoan käytön lisääminen kuuluu myös ekologisesti ja sosiaalisesti kestävään kehitykseen.


Tule kuulemaan, oppimaan ja tekemään. Kasvisruokaa viisaasti -kirjan kirjoittajat Eeva Voutilainen ja Soili Soisalo kertovat meille kasvisruuan hyvistä terveysvaikutuksista sekä myös haasteista, joita liittyy varsinkin vegaaniruokavalion toteuttamiseen. Lopuksi valmistamme pienet maistiaiset kirjan ohjeilla ja nautimme ne keskustelun lomassa.

Kurssipaikkana on keskuskirjasto Oodin keittiö. Kurssin hinta on 10,00 € / 8,00 €.

Sitova ilmoittautuminen ti 4.2. mennessä arja.hopsu-neuvonen(at)martat.fi tai 050 511 8116 (jätä tarvittaessa vastaajaan viesti). Kurssille mahtuu 12 kurssilaista. Ilmoittautuneille lähetetään tilinumero kurssin maksamista varten. Tervetuloa!

 

26.2.2020 Tervetuloa tutustumaan ekopesuaineisiin ja ekologiseen kodinhoitoon!

 

Ekokauppa GreenDeal toivottaa Helsingin kotitalousopettajat ry:n jäsenet tervetulleeksi tutustumaan ekopesuaineiden ja ekologisen kodinhoidon mielenkiintoiseen maailmaan 26.2. klo 17.00-19.00. Tapahtuma järjestetään GreenDeal Shopissa Espoon Tapiolassa (Itätuulenkuja 1B). 

 

Illan aikana opit miten ekopesuaineet eroavat perinteisistä pesuaineista ja miten ekologisuutta voi kuluttajana arvioida luotettavasti esimerkiksi sertifiointijärjestelmien avulla. GreenDealin perustaja Markus kertoo, mistä koko GreenDealin tarina sai alkunsa ja opastaa, miten arjessa voi arvioida tuotteen kokonaisekologisuutta ja tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja kodinhoidon osalta. Markus antaa vinkkejä myös itse tehtyjen pesuaineiden valmistamiseen.

 

Ilmoittaudu mukaan Minttu Virkille joko sähköpostitse minttu.virkki(at)gmail.com tai puhelimitse 0503261231. Mukaan mahtuu 18 osallistujaa. Tapahtuma on maksuton.

 

Saapumisohje: GreenDeal Shop sijaitsee Tapiolassa kävelykansitasolla aivan Omnia Tapiolaa vastapäätä. Jos saavut julkisilla, seuraa kauppakeskus Ainoasta opasteita Helmakujalle, joka on Itätuulentien yli menevä kävelysilta. Kävelysillan päästä seuraa GreenDeal-kylttejä. Mikäli saavut paikalle omalla autolla, suosittelemme jättämään auton Kauppakeskus Ainoan parkkihalliin (3 tuntia ilmaista pysäköintiaikaa TaskuParkki-sovelluksella).

 

 

Viiniä ja venyttelyä perjantaina 6.3. klo 16.30-17.45


Paikka: Allas Sea Pool (Katajanokanlaituri 2a)  


After workille verkkareissa! Vetristä keho ja mieli 75 minuutin ohjatulla venyttelyllä ja jää sen jälkeen makoilemaan matolle viinilasin kanssa kuunnellen rentouttavaa musiikkia. Hinta sisältää lasin viiniä tai alkoholittoman vaihtoehdon. Pulahda tunnin jälkeen altaisiin ja nauti saunasta. Hinta yhdistyksen jäsenille 10,00 €/ 8,00 €. (Normaalisti hinta 30,00 €)


Mukaan mahtuu 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta. 


Ps.Tule paikalle ajoissa, niin ehdit vaihtaa vaatteet ja löydät paikan.


Sitovat ilmoittautumiset anna.huovio(at)edu.hel.fi tai puhelimitse 0415033846 tiistaihin 25.2.2019 mennessä. 

 

Balettioppilaitos: Kevätjuhla 2020 ti 19.5.2020 klo 18:00

Balettioppilaitoksen oppilaiden ja ammattiopiskelijoiden lukuvuoden uurastus huipentuu kevätjuhlassa Alminsalissa toukokuussa. Kevätjuhlassa nähdään koulun oppilaita ja opiskelijoita aina nuorimmista ammattikoulutuksesta valmistuviin opiskelijoihin asti.

Tapahtuman hinta 25,00 € / 15,00 €. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen väliaikatarjoilut. 

Sitovat ilmoittautumiset 29.2.2020 mennessä sähköpostitse elisa.rontu(at)gmail.com tai puhelimitse 040 5694385.

 

 

Tietoa tapahtumien hinnoista
Alempi hinta yhdistyksen tapahtumiin on tarkoitettu jäsenille, jotka eivät ole palkkatyössä. Näitä ovat: opiskelijat, eläkeläiset, äitiys-, isyys- ja vanhempainlomalla olevat (palkaton aika), hoitovapaalla olevat, apurahakaudella olevat, varusmiehet tai siviilipalvelusmiehet, työttömät, vuorotteluvapaalla
olevat, opintovapaalla olevat (ei palkkatuloa eikä apurahaa) TAI muusta syystä palkattomalla
vapaalla olevat. 
 
Mikäli sinulla on toiveita tulevien tapahtumien osalta, otathan ystävällisesti yhteyttä hallitukseen. 
 

Seuraathan ilmoitteluamme Facebookin Helsingin Kotitalousopettajat -ryhmässä sekä sähköpostitse. Mikäli et saa yhdistyksen tiedotteita sähköpostiisi, otathan yhteyttä yhdistykseen sähköpostitse helsinginkotitalousopettajat(at)gmail.com.