Kevätkoulutuspäivä ja vuosikokous

Kotitalousopettajien Kevätkoulutuspäivä on kotitalousalan merkittävin vuotuinen verkostoitumistilaisuus. Päivän aikana kohtaavat niin perusopetuksessa, ammatillisessa opetuksessa kuin vapaassa sivistystyössäkin työskentelevät kotitalousopettajat; kotitalousalan opiskelijat ja tutkijat sekä kotitalousalalla toimivien tai sitä palvelevien yritysten edustajat. Kevätkoulutuspäivä tarjoaa uutta tietoa alalta, uusia työkaluja työn tueksi, mahdollisuuden kohdata kollegoita ja vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia sekä tuulettaa omia käsityksiä ja haastaa omaa ajattelua. Kevätkoulutuspäivän aikana yritykset ja järjestöt voivat kohdata kotitalousopettajia ja kertoa omista uutuuksistaan tai omista uusista hankkeista.

Vuosittaisen Kevätkoulutuspäivän järjestää Kotitalousopettajien liitto ry yhdessä jonkin paikallisyhdistyksen kanssa. Vuoden 2024 kevätkoulutuspäivän järjestelyistä vastaa Keski-Suomen kotitalousopettajat ry.

Ohjelma ja työpajat

Kevätkoulutuspäivän ohjelma alkaa kello 9:00 ilmoittautumisella. Koulutuspäivä päättyy kello 16:00, jonka jälkeen kello 16:10 alkaa Kotitalousopettajien liitto ry:n vuosikokous. Tarkempi ohjelma julkaistaan pian.

Kaikille yhteisten luentojen lisäksi on Kevätkoulutuspäivässä tarjolla työpajoja. Ilmoittautuessa on esitettävä työpajatoiveet mieluisimmasta lähtien. Työpajat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja tarvittaessa arvalla.

Työpajat ovat

“Ideoita ja tärppejä kuluttajataitojen opettamiseen”

Työpajassa tutustutaan KKV Kampus oppimisalustan perusopetukseen tarkoitettuun aineistoihin sekä pohditaan yhdessä, miten niitä hyödynnetään kotitalouden opetuksessa. Keräämme myös käyttäjäkokemuksia KKV Kampuksen kehittämiseen.

“Makuhermojen herättelyä”

Maistellaan Teeleidin asiantuntijan kanssa erilaisia teelaatuja ja kuullaan erilaisista teekulttuureista ja siitä, miten niitä voi hyödyntää opetuksessa.

“Hyvinvointia käsin tehden”

Ota tauko ainaiseen ajatustyöhön ja tule tekemään konkreettisesti itsellesi pieni muisto koulutuspäiviltä. Käsillä tekemistä ja jutustelua.

“Jaa helmesi tai huolesi”

Kokemusrupattelua kollegoiden kanssa ajankohtaisten teemojen äärellä. Tilassa teemapöydät, joiden ääreen voit pysähtyä pidemmäksi aikaa tai kiertää kaikilla pisteillä kuuntelemassa ja jakamassa ajatuksiasi. Teemoina mm. hyvien opetusideoiden tai toimintatapojen jakaminen, kouluakäymättömien arviointi, suomi toisena kielenä opetus kotitaloudessa.

“NYTin Taloussankari-peli oman talouden hallintaan”

Työpajassa tutustutaan ja kokeillaan NYTin yläkoululaisille suunnattua Taloussankari-peliä, joka on kehitetty tukemaan nuorten oman talouden hallintaan liittyvien tietojen ja taitojen oppimista. Peli on kehitetty yhteistyössä Nordean ja Pörssisäätiön kanssa. Lisäksi pajassa esitellä muitakin konkreettisia työkaluja ja vinkkejä talousosaamista vahvistavan opetuksen tueksi.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu Kevätkoulutuspäivään täältä: FloMembers – Kotitalousopettajien Kevätkoulutuspäivä Jyväskylässä 13.4.2024

Saat ilmoituttuasi osallistumismaksun. Maksamalla osallistumismaksun viikon kuluessa vahvistat paikkasi Kevätkoulutuspäivään.

Osallistumismaksu on 150 euroa. Jäsenalennetuthinnat ovat seuraavat:

  • varsinainen jäsen, 95 e (-37 %)
  • opiskelija- tai eläkeläisjäsen, 75 e (-50 %)

Jos osallistuja ei ole jäsen, laskutetaan Kevätkoulutuspäivän osallistumismaksu kokonaisuudessaan, 150 e.

Osallistumismaksu sisältää ohjelman mukaiset luennot, työpajat ja ruokailut.

Mikäli osallistuminen perutaan ilmoittautumisajan jälkeen, suoritettua maksua ei palauteta.

Tapahtumapaikka

Hotelli Verso, Kauppakatu 35, Jyväskylä

Hotellin sisäänkäynti on kävelykadulla.

Koulutustilat ja ruokailu 2. kerroksessa.

Saapuminen bussilla tai junalla

Jyväskylän matkakeskus sijaitsee noin 500m päässä (7min kävelymatka) Hotelli Versosta.

Saapuminen autolla

Lähimmät pysäköintihallit:

Torikeskus yliopistonkatu 15, lämmin halli (maksullinen), Hotelli Verso asukkaille ilmainen parkkihalli

P-Sokos, Vapaudenkatu 55 katettu osittain aukinainen halli (maksullinen)

Ilmainen ulkopysäköintialue vastapäätä Kilpisenkatu 1 Tietotaloa Hannikaisen kadun toisella puolella. pe 16->su. n. 600m matkan päässä Hotelli Versosta, n. 8min kävelymatka

Tarkemmat saapumisohjeet: https://www.hotelliverso.fi/fi/37/saapumisohjeet

Majoitus

Tilausuus järjestetään Hotelli Versossa. Kotitalousopettajien liitto ry on tehnyt koulutuspaikkaan kiintiövarauksen. Varaa itsellesi majoitus:

  • 1 hengen standardhuone 110 e/yö
  • 2 hengen standardhuone 125 e/yö
  • 1 hengen superiorhuone 120 e/yö
  • 2 hengen superiorhuone 135 e/yö

Kampanjakoodi: ”KEVÄTKOULUTUSPÄIVÄ”

Varaa majoitus täältä: https://www.hotelliverso.fi/

Date

13 huhtikuun 2024

Time

08:00 - 17:00