Bli medlem

Föreningen Finlands svenska hushållslärare rf är en utbildningsgemenskap och intresseförening för hushållslärare. Vi är en finlandssvensk enhet och hör till Kotitalousopettajien liitto/Hushållslärarnas förbund. 2018 firades 100-års jubileum och förbundet har kontor i Helsingfors på Snellmansgatan.

I den finlandssvenska enheten finns för tillfället ca 49 medlemmar och har en styrelse som består av hushållslärare som i mån av möjlighet representerar hela Svenskfinland. I förbundets styrelse har vi en representant men även representanter i olika kommittéer. Styrelsen sammankommer ca 4 ggr / år och årsmöte till vilket alla medlemmar bjuds in hålls i mars månad. Styrelsen arbete är varierande och på senare år har det varit att upprätthålla föreningen och dess informationskanaler (facebook, instagram och blogg), planera fortbildning för medlemmarna och ordna virtuella kafferep.

Medlemskap innebär att man blir medlem i både Finlandssvenska hushållslärare och i Hushållslärarnas förbund (72 euro / år). Då får man ta del av fortbildning till ett förmånligare pris, inloggning till förbundets sidor (matnyttigt material och stöd i arbetet) och förstås trevlig gemenskap och skapande av ett kontaktnät med andra hushållslärare.

Öppna anmälningsblankett i en ny flik >>