Opettajasta yhteisöosaajaksi -täydennyskoulutus: ”Ratkaisuja haastaviin kohtaamisiin työyhteisössä”

Opettajasta yhteisöosaajaksi -täydennyskoulutuksen verkkoluento: Peter Peitsalo, erityisasiantuntija, Työterveyslaitos: ”Ratkaisuja haastaviin kohtaamisiin työyhteisössä” 

Kouluttaja: Peter Peitsalo, erityisasiantuntija, Työterveyslaitos

Kaikki opettajat tulevat varmasti jossain vaiheessa työuraansa kohtaamaan haastavia vuorovaikutustilanteita työyhteisössään. Vuorovaikutuksen haasteet nousevat muun muassa mielipiteisiin ja arvoihin liittyvistä eroista sekä myös ihmisten toiminta- ja ajattelutyylien eroista. Kuitenkin on hyvä tiedostaa, että toimivassa työyhteisössä ei suinkaan vältetä haasteita, vaan nimenomaan opetellaan ennakoimaan ja käsittelemään niitä.

Konfliktien ennakointitaito onkin yksi keskeisimmistä työelämän vuorovaikutustaidoista. Se, että tiedostaa, minkälaisissa tilanteissa oma ja muiden toiminta saattaa muuttua ei-rakentavaksi, on yhtä tärkeää, kuin taito ratkoa jo syntyneitä konflikteja. Tässä esityksessä pohditaan kumpaakin näkökulmaa sekä tarjotaan keinoja kasvattaa rohkeutta käsitellä haastavia tilanteita työyhteisöissä.

Koska monet työyhteisöjen vuorovaikutushaasteista pohjautuu ihmisten erilaisuuteen, on hyvä osata tunnistaa, mitkä ovat omat ja toisten toimintatyylit sekä millä tavalla ne vaikuttavat työyhteisön toimintaan. Käytännönläheinen työskentely omien toimintatyylien kanssa tarjoaa arkeen vietäviä ideoita hyvän ja tehokkaan vuorovaikutuksen rakentamiseen.

Luento on osa Opetushallituksen rahoittamaa Opettajasta yhteisöosaajaksi -täydennyskoulutusta. Täydennyskoulutuksen järjestää Kotitalousopettajien liitto ry. Koulutus ja kuennot ovat osallistujille maksuttomia. Täydennyskoulutukseen osallistuminen ei vaadi Kotitalousopettajien liiton jäsenyyttä. Mukaan voivat ilmoittautua kaikki opetus- ja kasvatusalalla työskentelevät sekä alan opiskelijat.

Mukaan luennolle pääset ilmoittautumalla maksuttomaan täydennyskoulutukseen seuraavasta linkistä: Ilmoittautumislomake täydennyskoulutukseen. Täydennyskoulutukseen ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse osallistumislinkki luennolle. Linkki on saatavilla myös täydennyskoulutuksen sähköisellä kurssialustalla.

Date

14 helmikuun 2023
Expired!

Time

15:00 - 17:00
Tapahtumatyypit