Mitä Kotitalousopettajien liitto tekee

Educa2017Liiton tarkoituksena on sääntöjensä mukaisesti luoda yhteishenkeä ja lisätä yhteenkuuluvuutta eri toimialoilla työskentelevien kotitalousopettajien ja alan ammatillisten opettajien kesken, työskennellä kotitalouden aseman edistämiseksi ja tukea jäsenyhdistystensä toimintaa sekä parantaa jäsenistön ammatillista, koulutuksellista, taloudellista ja yhteiskunnallista asemaa.

Liitolla on yksi työntekijä: toiminnanjohtaja. Hän hoitaa liiton juoksevat asiat, auttaa verkostoineen jäsenistöä erilaisissa kotitalousopetuksen pulmakysymyksissä, edustaa liittoa monissa yhteistyöelimissä ja päivittää mm. jäsenrekisteriä.

Kotitalousopettajien liitto ry järjestää jäsenilleen ajankohtaista ja laadukasta koulutusta liittyen kaikkiin kotitalouden osa-alueisiin sekä didaktiikkaan. Kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä, pidetään isommat koulutuspäivät, joissa esiintyvät alan huippuasiantuntijat, aiheita ruoditaan oppimiskahvioissa, takomoissa sekä työpajoissa, ja alan uutta tietoa saa myös mielenkiintoisilta näytteilleasettajilta.

Suppeampia koulutuspäiviä ja koulutuksia pidetään pitkin vuotta, aiheina muun muassa kuluttajuus, talous, maku ja ruokakasvatus, pedagogiikka, asunnon ja tekstiilien hoito sekä ympäristö. Liiton kesäkoulutuspäivät ovat olleet hyvin suosittuja. Internet-sivuillamme välitämme tietoa myös yhteistyökumppaniemme toiminnasta, koulutuksesta ja tilaisuuksista.

Kotitalousopettajien liiton jäseniä ovat rekisteröidyt yhdistykset. Liittoon kuuluu 19 jäsenyhdistystä. Yksittäiset opettajat ovat liiton jäsenyhdistysten jäseniä.

Liiton 19 paikallisyhdistystä järjestävät monenlaista toimintaa: retkiä, matkoja, koulutuksia, juhlia ja teemailtoja. Tapahtumissa paitsi oppii uutta, myös tapaa kollegoja, verkostoituu ja voimaantuu!