Luumugalette
Luumugalette on avonainen ranskalainen hedelmäpiiras. Luumugaleten maku muistuttaa joulutorttua, se on kuin hieman raikkaampi versio perinteisistä joulutortuista.
Ainekset
Pohja
- 3dl vehnäjauhoja
- 2rkl sokeria
- 100g voita
- n. 1/4dlkylmää vettä
Täyte
- 500g tuoreita, tummia luumuja
- 2rkl fariinisokeria
- 1tlkanelia
Tarjoiluun
- Vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa
Valmistus
- Sekoita jauhot ja sokeri keskenään, ja nypi kylmän rasvan kanssa murumaiseksi seokseksi.
- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. (Jos taikinaa jää murumaiseksi, lisää vielä tilkka vettä.)
- Anna taikinan levätä muovikelmuun käärittynä jääkaapissa noin puoli tuntia.
- Kauli taikinasta pellillä leivinpaperin päällä pyöreä levy (⌀ 26 cm). Siisti reunat taikinapyörällä.
- Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Viipaloi luumut. Asettele luumuviipaleet piirakan pinnalle. Jätä reunalle noin 3 cm tyhjää.
- Ripottele luumuille fariinisokeria ja kanelia. Taita reunat keskelle.
- Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa luumugalette haaleana vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.










Kotitalousopettajien liitto ry on kotitalousalan oma yhteisö ja edunvalvoja, joka edistää jäsenten ammatillista osaamista, laajentaa alan tunnettuutta ja arvostusta sekä kehittää alan toimintaympäristöjä vahvan paikallistoiminnan, kattavien yhteistyöverkostojen ja aktiivisen yhteiskunnallisen keskustelun avulla.


