Elintarviketurvallisuus tulee oikeanlaisesta käsittelystä

Turvalliset elintarvikkeet ja vesi ovat hyvinvointiyhteiskunnan piirteitä, joita ei pidä ottaa itsestään selvyytenä. Niiden eteen on työskenneltävä, ja niihin on suhtauduttava kunnioituksella. Turvallinenkin elintarvike saattaa kuitenkin muuttua terveyttä uhkaavaksi, jos sitä ei osata käsitellä oikein.

Lue lisää...

Kyselytuntisarjan toisessa kohtaamisessa juteltiin siitä, miten jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa Itämeren tilaan

YLE:n ja mm. Kotitalousopettajien liitto ry:n Itämeri-dinneri kampanjassa tavoitteena on neuvoa suomalaisia syömään itämeriystävällisemmin. Omilla ruokavaliovalinnoilla voi suht helposti pienentää omaa ravinnejalanjälkeä, ja parhaimmillaan jopa puhdistaa Itämerta syömällä. Kuinka tämä sitten on mahdollista?

Lue lisää...

Ostajan askeleet osa nuorten arkea ja identiteettiä

Taina Mäntylä ja Minttu Virkki ovat tulossa Kotitalousopettajien liitto ry:n syyskoulutuspäiville esittelemään Kilpailu- ja kuluttajaviraston uutta Ostajan askeleet -työkalua. Tällaiselle opetusmateriaalille on tarve, sillä kuluttajuus on muuttunut, ja kuluttajuus rakentaa yhä enemmän myös nuorten identiteettiä. Tavoite on, että uusi työkalu tekee kuluttajakasvatuksesta innostavaa ja helppoa.

Lue lisää...

Arjen kemikaalit haltuun, ja lyhyt oppimäärä riskinhallinnasta.

”Arjen kemikaalit haltuun, ja lyhyt oppimäärä riskinhallinnasta.” Näillä sanoilla työterveyshuollon ja ympäristölääketieteen professori Tuula Putus kuvailee aihealuetta, jota on tulossa opettamaan Kotitalousopettajien liitto ry:n syyskoulutuspäivään 9.11.2019.

Lue lisää...

SuomiAreenan Pop up -kotitaloustunti oli menestys

Porin SuomiAreenassa keskiviikkona 17.7. järjestetyn OAJ:n Pop up -koulun kotitaloustunti oli menestys. Kotitaloustunnin rastirataa kehuivat niin tavalliset koulunsa jo jonkin aikaa sitten käyneet kuin myös päättäjät sekä OAJ:n järjestävät tahot. Pop up -kotitaloustunnin suosio ja positiivinen palaute kertovat kotitalousopetuksen merkityksestä sekä hyvästä tasosta.

Lue lisää...