Haluatko testata Myllärin gluteenittomia kaurauutuuksia?

Helsingin Mylly on 90-vuotias suomalainen perheyritys, jonka valikoimiin kuuluu myös gluteenittomia kauratuotteita. Tuotekehityksessä pyrimme siihen, että tuotteet olisivat ominaisuuksiltaan mahdollisimman paljon vastaavan tavallisen tuotteiden kaltaisia.

Myllärin gluteenittomat kauratuotteet valmistetaan suomalaisesta gluteenittomasti viljellystä puhdaskaurasta, joka tulee omilta, gluteenittomaan tuotantoon sitoutuneilta sopimusviljelijöiltämme. Niissä on hyvän maun lisäksi kaikki kauran erinomaiset ominaisuudet, kuten kuitu, proteiinit, vitamiinit ja kivennäisaineet.

 Kokosimme kotitalousopettajille suunnattuun tuotepakettiimme kokeiltavaksi neljä erilaista gluteenitonta kauratuotetta:

  1. Myllärin Gluteeniton Pitkäjyväinen Kaura: Kokeile lisäkkeenä, padoissa, laatikkoruoissa ja puuroissa riisin tai pastan tilalla. Kuitupitoinen (9,5 %) uutuus on maukas ja täyttävä raaka-aine, joka sopii yhteen monen ruokalajin kanssa. Keittoaika on noin 15 minuuttia ja kaura pysyy keitettäessä irtonaisena ja kiinteänä. Kotimainen, ekologinen ja terveellinen vaihtoehto ruoanlaittoon. Tuotteella on 70 % pienempi hiilijalanjälki kuin riisillä (Biocoden laskentaohjelman mukaan).  Reseptivinkki: Tikka Masala -vuoka (https://myllarin.fi/reseptit/tikka-masala-vuoka/)
  2. Myllärin Gluteeniton Hapanleipäaines: Mukana aito hapate, joka tekee palaleivistä ja sämpylöistä kuohkeita ja hyvin säilyviä. Taikinaa on helppo käsitellä ja aidon hapanleivän maku vie kielen mennessään. Kokeile myös burgereihin, patonkeihin ja täytettäviin leipiin.
  3. Myllärin Gluteeniton Vaalea Jauhoseos: Myllärin uudistettu Gluteeniton Vaalea Jauhoseos on älyttömän hyvä gluteeniton jauhoseos pikkuleipien, kakkujen ja leivän tekoon sekä ruoanvalmistukseen. Kotimainen, gluteenittomasti viljeltyä täysjyväkauraa sisältävä jauhoseos soveltuu monipuolisesti gluteenittomaan leivontaan – niin makeaan kuin suolaiseenkin. Jauhoseos sisältää psylliumia, mikä helpottaa leivontaa.
  4. Myllärin Gluteeniton Lettu- ja Vohvelijauho: Paista helposti herkulliset gluteenittomat letut tai vohvelit! Myllärin Gluteenittomasta Lettu- ja Vohvelijauhosta valmistetut letut pysyvät ehjinä paistaessa ja niihin tulee rapea pitsimäinen reuna. Kokeile myös vohveleissa. Jauhoseoksessa on mukana sokeri ja suola – lisää vain neste ja taikina on valmista käytettäväksi.

Tuotepaketteja on varattu 30 ensimmäiselle opettajalle. Tilaa oma pakettisi laittamalla sähköpostia viestintäpäällikkö Milla Rämölle milla.ramo@helsinginmylly.fi perjantaihin 30. elokuuta mennessä. Kerro viestissä yhteystietosi, lähetysosoitteesi, koulu, jossa opetat sekä puhelinnumerosi (Postin noutoilmoitusta varten).

Lähetämme tuotepaketin tilanneille lyhyen palautekyselyn joulukuussa.

Kaikki Myllärin gluteenittomat tuotteet: https://myllarin.fi/tuotteet/gluteenittomat-tuotteet/

Kaikki Myllärin gluteenittomat reseptit: https://myllarin.fi/reseptit/?s=1&ss=2