Luukku 17

Maltan riisi

Maltan riisi on helppo ja herkullinen jouluunkin sopiva jälkiruoka. Hyödynnä valmistuksessa tähteeksi jäänyt riisipuuro!

Ainesosat

  • 2 dl puuroriisiä
  • 4 dl vettä
  • 1 l maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

tai n. 4 dl valmista riisipuuroa

Punainen kastike

  • 225 g pakastekirsikoita tai -vadelmia
  • 3 dl vettä
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 2 kanelitankoa
  • 1 rkl perunajauhoa

Valmistusohje 

Mittaa vesi ja riisi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna ja anna kiehua kansi päällä noin 10 minuuttia. Lisää maito ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä kansi päällä noin 45 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Mausta suolalla ja jäähdytä kylmäksi.

Vatkaa kerma kevyesti ja sekoita vaahto kylmän puuron joukkoon. Mausta sokereilla.

Kiehauta kattilassa kastikkeen muut ainekset paitsi perunajauho. Sekoita keskenään 1–2 rkl vettä ja perunajauhot ja kaada ohuena nauhana kastikkeen joukkoon. Anna pulpahtaa kerran ja siirrä kattila pois liedeltä. Jäähdytä.

Annostele puuroa ja kastiketta kerroksittain laseihin.


Lisää reseptejä ja muita vinkkejä kestävän kehityksen mukaiseen kotitalousopetukseen löytyy Kestävää kotitalousopetusta, opas opettajan työn tueksi -materiaalista!