Mylläri haluaa edistää ilmastoystävällisen, kotimaisen kauran käyttöä suomalaisten ruoanlaitossa. Monipuolisesta ja terveellisestä kaurasta on helppo valmistaa sekä lisäkkeitä että täydellisiä aterioita. Kauralla voi helposti korvata esimerkiksi couscousin tai riisin, jonka hiilijalanjälki on neljä kertaa suurempi kuin kauralla.
Mylläri kotitalousopettajille suunnattuun tuotepakettiimme kokeiltavaksi neljä erilaista gluteenitonta kauratuotetta:
- Kaura-ateriajyvä: kokeile puurossa, lisäkkeenä ja leivonnassa riisin tilalla
- Pizzajauho: leivo herkullinen gluteeniton pizzapohja tai kokeile suolaisen piirakan pohjana
- Kaurarouhe: sopii esimerkiksi risotto- ja couscous-tyyppisiin ruokiin, salaatteihin ja uunipuuroihin
- Kauralese: kokeile leivittämisessä tai kakkuvuoan jauhottamisessa, lisää smoothieen
Tuotepaketteja on varattu 30 ensimmäiselle opettajalle. Tilaa oma pakettisi laittamalla sähköpostia viestintäpäällikkö Milla Rämölle milla.ramo@helsinginmylly.fi 10.9.2022 mennessä. Kerro viestissäsi yhteystietosi, lähetysosoitteesi, koulu, jossa opetat sekä puhelinnumerosi (postin noutoilmoitusta varten).
Mylläri lähettää tuotepaketin tilanneille lyhyen palautekyselyn muutaman kuukauden kuluttua.
Myllärin verkkosivuilta löytyvästä Kauraruokageneraattorista voi katsoa vinkkejä suosittujen kotiruokien kauraisista versioista: https://myllarin.fi/reseptit/kauraruokageneraattori/