Voisiko Taloussankari auttaa sijaista?

Joskus sairastuminen voi tuoda haasteita opetukselle, erityisesti kun täytyy löytää sijainen ja valmistella tunnit nopeasti. Entäpä jos sijainen ei olekaan asiantuntija tietyssä aiheessa? Tämä blogi esittelee ratkaisun näihin ongelmiin ja antaa myös vinkkejä kuluttajuuden opettamiseen.

Kun flunssa iskee ja olet pakotettu jäämään kotiin, voi olla hankalaa löytää sijainen ja valmistella hänelle opetustunteja. Entä jos sijainen ei olekaan kokenut opettaja, saati sitten kokkaustaituri? Tuntien suunnitteluun voi mennä tuntikausia, ja joissain tilanteissa voi jopa olla tarpeen improvisoida.

Mutta älä huoli, tässä tulee pelastus: Taloussankari. Tämä opetusmateriaali on suunniteltu erityisesti yläkouluikäisille oppilaille ja tarjoaa valmiit oppitunnit sekä pelin, jotka auttavat opettajia ja sijaisia opetuksen suunnittelussa.

Taloussankari: Opeta Taloutta Pelin Kautta

Taloussankari tarjoaa innostavan tavan opettaa taloutta ja kuluttajuutta. Tärkeimpänä osana on peli, joka on suunniteltu pedagogisesti ja sisältää kaksi kotitalouden oppituntia. Pelissä oppilaat pohtivat taloudellisia päätöksiä, kuten polkupyörän hankkimista, työnteon merkitystä sekä kestävää kuluttamista. Lisäksi peli käsittelee nuoria koskevaa työlainsäädäntöä, mikä on hyödyllistä tietoa tulevaisuuden työelämää varten.

Valmiit Oppitunnit

Taloussankari tarjoaa myös valmiit oppitunnit, jotka ovat opetussuunnitelmien mukaisia ja vastaavat kotitalouden opetussuunnitelman sisältöihin. Näitä oppitunteja voi helposti sovittaa osaksi opetusta.

Kotitalouden oppitunnilla 1, ”Arjen rahankäyttö ja kestävä kuluttaminen”, oppilaat tutustuvat omiin kulutustottumuksiinsa ja kestävään kuluttamiseen. Oppitunnin tehtävät sisältävät rahanhallinnan pohtimista ja ympäristöystävällisten valintojen keskustelua.

Kotitalouden oppitunnilla 2, ”Yllättävät tilanteet ja haasteet rahan käytössä”, oppilaat perehtyvät yllättäviin taloudellisiin tilanteisiin ja rahanhallinnan haasteisiin. Tunteihin sisältyy tehtäviä, jotka auttavat oppilaita ymmärtämään laskujen maksamista ja maksuhäiriöitä.

Helppokäyttöisyys

Taloussankari on suunniteltu helppokäyttöiseksi sekä opettajille että sijaisille. Materiaalit ovat selkeitä, ja valmistelutunnit on jo tehty. Oppituntisuunnitelmat perustuvat selainpohjaisen pelin pelaamiseen ja siihen liittyvien tehtävien tekemiseen yhdessä luokan kanssa. Mukana on pohdintatehtäviä, liikunnallisia aktiviteetteja luokassa ja, ennen kaikkea, selkeät ohjeet ja vastausehdotukset opettajille ja sijaisille. Lisäksi materiaali sisältää linkkejä muihin opetusresursseihin ja peleihin.

Useita Kielivaihtoehtoja

Taloussankari on monikielinen, ja peliä voi pelata suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Näin se sopii eri kielialueiden kouluille ja oppilaille.

Taloussankari on oiva apu opettajille ja sijaisille, kun tarvitaan nopeaa ja helposti sovellettavaa oppimateriaalia talouden ja kuluttajuuden opettamiseen. Joten seuraavan kerran, kun olet pulassa sijaisen etsimisen tai oppituntien suunnittelun kanssa, käy Taloussankarin sivuilla. Ja mikä parasta, voit myös itse testata peliä osoitteessa taloussankari.fi. Voit olla varma, että innostava ja opettavainen kokemus odottaa sinua ja oppilaitasi! 😊


Kirjoittaja Mari Hannola-Antikainen on Nuorten yrittäjyys ja talous NYT:n asiantuntija, nuorten talousosaaminen.