Luukku 15

Ekologiset paketointivinkit

Joululahjojen paketoinnista syntyy usein paljon jätettä. Haluaisitko paketoida lahjat ekologisemmin hyödyntämällä kodista usein löytyviä materiaaleja sen sijaan, että ostat valmiita lahjapapereita kaupasta? Tässä muutamia vinkkejä, miten voit hyödyntää kierrätysmateriaalia osana paketointia!

Paperikassit. Käytä vanhoja paperikasseja sellaisenaan paketointimateriaalina tai koristele ne piirtämällä tai maalaamalla.

Kankaanpalat, liinat ja huivit. Kankaanpalat ovat helposti uudelleenkäytettävä pakkausmateriaali. Kaunis liina tai huivi sen sijaan voi olla myös osa lahjaa!

Sanoma- ja aikakauslehdet. Kietaise lahja sanoma- tai aikakauslehteen, niin saat kauniin ja hauskan paketin.

Vanhojen lahjapapereiden, -nauhojen, ja -pussien uudelleenkäyttö. Säästä siistit pakkaustarvikkeet ja käytä uudelleen ensi vuonna.

Nauhat ja narut. Kaunis lahja ei tarvitse välttämättä paketointia vaan pelkkä kaunis koristenauha lahjan ympärillä voi riittää. Solmi nauhat kauniille rusetille umpisolmujen sijaan, niin nauhan voi helpommin käyttää uudelleen.

Luonnonmateriaalit. Koristele paketit esim. ulkoa löytyvillä kävyillä. Tai onko kaapissasi ehkä vanhentuneita kanelitankoja tai tähtianiksia? Vain mielikuvitus on rajana luonnonmateriaalien hyödyntämisessä pakettien koristeluun!

Lähde ja lisää vinkkejä: