Kotitalousopettajien liitto ry:n kehityspäällikkönä on aloittanut Eveliina Yli-Heikkilä

Kotitalousopettajien liitto ry:n kehityspäällikkönä on aloittanut lokakuun puolivälissä Eveliina Yli-Heikkilä. Hän on koulutukseltaan kotitalousopettaja ja kasvatustieteen maisteri.  
 
Kotitalousopettajien liiton kehityspäällikkönä Eveliinan vastuualueita tulevat olemaan erityisesti koulutus- ja kehittämishankkeet sekä jäsenpalveluiden kehittäminen ja rahoituksen hankkiminen.
 
Aikaisemmin Eveliina on toiminut muun muassa yritysmaailmassa palveluvastaavana ja johdon assistenttina sekä Helsingin yliopistossa tutkimusavustajana. Eveliina on tuttu kasvo Kotitalousopettajien liiton järjestämistä “Kestävää kotitalousopetusta” sekä “Hyvää yhdessä” -koulutushankkeista, joissa hän on ollut mukana fasilitaattorina.  
 
Eveliinaa kiinnostaa erityisesti kotitalousalan yhteiskunnallisen merkittävyyden esiin tuominen, jäsenten toiveiden aktiivinen kuuntelu sekä kiinnostavien koulutus- ja kehityshankkeiden organisoiminen.   
 
– Näen kehityspäällikön työn eräänlaisena palvelutehtävänä. Jäseniä ja koko alaa palvellaksemmehan me tätä työtä Kotitalousopettajien liitossa teemme. Toivon, että saisin työssäni kohdata erilaisissa tehtävissä työskenteleviä kotitalousopettajia ja alan ammattilaisia sekä eläkeläis- ja opiskelijajäseniä. Kuulen mielelläni jäsenten toiveita liiton toiminnan kehittämisestä.
 
Eveliinaa kiehtoo kehityspäällikön tehtävässä myös työn merkityksellisyys ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

– Toivon, että voisin työlläni edistää kotitalousalan tunnettuutta sekä positiivista näkyvyyttä. Kotitalous oppiaineena ja alana on niin paljon muutakin kuin pelkkää ruoanvalmistusta. Myös talous- ja kestävyyskasvatus, tekstiilihuolto, kodin puhtaanapito, arjen hallinta sekä yhdessä elämisen taidot ovat keskeinen osa kotitalousopetusta. Kotitaloustaidot ovat arjen taitoja, joilla voidaan edistää ihmisten hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Mielestäni kotitalousala on myös erittäin ajankohtainen ja nykyisessä maailmantilanteessa kotitaloustaitojen merkitys korostuu entisestään.