Kotitaloutta opiskeleville yläkoulujen oppilaille suunnattuun Köksän Mestarit 2024 kilpailuun lähetettiin 14 videota. Teemana oli itsenäisyyspäivä, suomalaisuus ja kotimaiset raaka-aineet. Ruokakokonaisuuden valmistus ja lopputulos videoitiin tuomariston arvioitavaksi.
Kirkkonummelainen ”Karhukopla” eli 9-luokkalaiset Ida, Emmi, Mariela ja Aleksi Jokirinteen Oppimiskeskuksesta voittivat vuoden 2024 kilpailun opettajansa Heli Herlevi-Malilan johdolla.
Köksän Mestarit saivat palkinnoksi kahden päivän vierailun Helsinkiin, jonka aikana voittajat pääsivät nauttimaan illallisen HOK-Elannon ravintolassa sekä tutustumaan Perho Liiketalousopiston Töölön kampukseen ja ravintola-alan opintoihin. Kilpailun sponsoreina toimivat HOK-Elanto, Sokotel, Kotitalousopettajienliitto sekä Food Camp Finland.
Ensimmäinen matkapäivä keskiviikkona 13.3.2024 alkoi Original Sokos Hotel Presidenttiin saapumisella. Hotelliin asettumisen jälkeen, voittajat suuntasivat kohti illallista projektijohtaja Karoliina Karusuon johdolla. HOK-Elannon ravintola Casa Largon ravintolajohtaja Miika Huhtaniska, keittiöpäällikkö Juha Laine sekä HOK-Elannon henkilöstöpäällikkö Satu Vennala olivat ovella vastassa voittajia.
He tarjosivat Köksän Mestareille maukkaan illallisen: Tapas Frias, Tapas Calientes sekä herkullisen omavalintaisen jälkiruoan.
Ruokajuomana oli raikasta jäävettä tai limua halukkaille.
Miika sekä Juha järjestivät voittajille ravintolakierroksen ja voittajat pääsivät myös tutustumaan keittiöön.
Yöksi Köksän Mestarit pääsivät majoittumaan Original Sokos Hotel Presidenttiin sekä rentoutumaan uima-allasosastolla maukkaan illallisen jälkeen.
Torstaina 14.3.2024 päivän ohjelmassa oli tutustuminen Perho Liiketalousopiston Töölön kampukseen. Päivän starttasi baariluokassa opettaja Satu Hakkaraisen Mocktail-koulu. Sen jälkeen oli tutustumista kampukseen sekä opiskelijoiden puheenvuoroja (Kokin kaksoistutkinto RYP22 sekä lehtori Jarmo Liimatainen) ja Perhon panimoon tutustuminen Teemu Lehdon johdolla. Päivän kruunasi Late-Lunch Ravintola Perhossa. Ravintola Perho tarjosi voittajille Perhon omat Burgerit sekä jälkiruoan. Samalla pidettiin myös juhlava diplomien jako projektijohtaja Karoliina johdolla.
Kirjoittaja: Karoliina Karusuo, Köksän Mestarit-projektinjohtaja