Moneen kertaan suunniteltu on melkein valmis

Kuva: Jaime Lopes Pixabaystä

Kuopion kotitalousopettajat suunnittelevat innolla koulutuspäivää, joka on jouduttu perumaan kahdelta edelliseltä vuodelta koronan vuoksi. Nyt laitamme kaikki peukut pystyyn, jotta kolmas kerta onnistuu.

Kaksi vuotta sitten suunniteltu ohjelma on kokenut täydellisen muutoksen. Ainoa aihe, joka on pysynyt mukana koko ajan, on ravitsemusterapeutti Hanna Partasen osuus. Tähän vaikuttaa tietysti se, että Hanna on kotoisin Kuopiosta ja uskomme, että myös paikalliset lehdet ja radiot kiinnostuvat hänen haastattelustaan.

Suuri toiveemme on nähdä oikeita ihmisiä Klassisen lukion salissa!

Näin helmikuussa koronarajoitusten helpottuessa olemme jo varmoja siitä, että pystymme pitämään koulutuspäivän ”lähiopetuksessa”. Suuri toiveemme on nähdä oikeita ihmisiä Klassillisen lukion salissa.

Suunnittelu on ollut haastavaa koronan kummitellessa taustalla. Olemme lähettäneet sähköposteja kiinnostaville luennoitsijoille ja odottaneet, tuleeko vastausta. Olemme pommittaneet tukijoita sähköposteilla ja puhelinsoitoilla. Kaksi vuotta sitten ehdimme jo periä osanottomaksuja tukijoilta ja sitten rahastonhoitaja lähetti maksuja takaisin.

Ekana koronakeväänä kokosimme jo aika paljon arvontapalkintoja. Joissakin tuotenäytteissä päivämäärät vanhentuivat sellaiseen tahtiin, että jouduimme jakamaan pakkauksia Hope Kuopion toimijoille sekä myös omille jäsenille kiitoksena ahkeroinnista talkoissa ja ruokavihjeiden kirjoittamisessa.

Suunnitteluryhmäämme johtaa tottunein ottein Minna Canthin koulun kotitalouden lehtori Sari Hartikainen, joka valittiin Vuoden kotitalousopettajaksi vuonna 2019. Sari johti myös edellisiä Kuopion koulutuspäiviä, jotka pidettiin 15 vuotta sitten.


Kirjoittaja Reija Huttunen Kuopion Kotitalousopettajat ry:n varapuheenjohtaja ja mukana Kotitalousopettajien Kevätkouulutuspäivän 2022 järjestelyryhmässä.


Tutustu Kevätkoulutuspäivän tarjontaan täältä >>