Mihin nuoret haluavat vaikuttaa ja kuinka?

Hyvää yhdessä -täydennyskoulutuksen toinen luento käsitteli nuorten vaikuttamismahdollisuuksia

Kotitalousopettajien liiton järjestämä verkkopohjainen Hyvää yhdessä -täydennyskoulutus jatkui lauantaina 23.10 Nuorisovaltuustojen liiton osallisuusasiantuntija Vihtori Suomisen ”Vaikuttamisvalmennuksella”.

Koulutuksessa käsiteltiin nuorten vaikuttamistapoja, -preferenssejä ja keinoja, joilla voidaan edistää nuorten yhteiskunnallista osallisuutta.

Nuorten aktiivisuus kasautuu – mutta niin tekee myös passiivisuus.

Koulutuksen yhteenvetona todettiin, että kiinnostus politiikkaan on kasvussa, mutta nuorilla on myös monia muita vaikuttamisen tapoja, esimerkkinä vaikuttaminen kulutusvalintojen kautta. Tosiasiana todettiin myös, että nuorten aktiivisuus kasautuu – mutta niin tekee myös passiivisuus.

Jos et ollut luennolla, voit kuunnella Vaikuttaminen 1. luennon Hyvää yhdessä -kurssin Classroomista (Classroomiin pääset, kun olet ilmoittautunut kurssille, ilmoittaudu tästä: Hyvää yhdessä – Ilmoittautuminen.


Hyvää yhdessä -täydennyskoulutuksen seuraava luento on maanantaina 1.11. kello 16:30–18:00.

Silloin vuorossa on Turvallisuus, osa 1. ja asiantuntijana Marita Karvinen (Koulutusasiantuntija) Seta ry ja aiheena kiusaamisen ennaltaehkäisy (normitietoisuuden avulla), tulokulmana seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuolen moninaisuus.