Syyskuussa alkaa ilmoittautuminen Hyvää yhdessä -täydennyskoulutukseen!

Seuraa Kotitalousopettajien liiton verkkosivuja, somea ja uutiskirjettä, ilmoittautumisohjeet tulevat sinne.

Hyvää yhdessä -täydennyskoulutus on nyt saanut ensimmäiset asiantuntija ja kouluttajat.

Tässä vähän esimakua:

Moduulissa ”Vaikuttaminen” yhtenä asiantuntijana saamme kuulla Nuorisovaltuustojen liitto Nuvan asiantuntijaa Vihtori Suomista.

Laitan mietintämyssyyn tämän vaikuttamisaiheisen koulutuksen, kotitalousopetukseen liittyvällä twistillä. Voisin tutkailla vähän ops:in perusteita ja sen sisällön yhteyksiä oppilaiden yhteiskunnallisen toimijuuden tukemiseen. Tästä tulee hieno kokonaisuus, odotan innolla!

Vihtori Suominen

Toinen nyt tiedossa oleva asiantuntijataho on Lasten ja nuorten säätiö. Sieltä saamme koulutuksen, jossa tulee olemaan ainakin seuraavanlaista sisältöä:

Luovat menetelmät osallisuuden/yhteisöllisyyden rakentamisessa”. Koulutuksessa hyödynnetään vahvasti luovia ja toiminnallisia menetelmiä ja se sopisi varmasti hyvin myös kotitalousopettajille. Koulutuksessa voidaan käydä läpi myös turvallisemman tilan periaatteita ja sen luomista.

Kouluttajia ja asiantuntijoita tulee mukaan heidän lisäkseen vielä ainakin kuusi ja neuvotteluja koulutuksista on juuri käynnissä mielenkiintoisten tahojen kanssa.

Hyvää yhdessä -täydennyskoulutuksessa on neljä moduulia:

  • Yhteisöllisyys
  • Osallisuus
  • Turvallisuus
  • Vaikuttaminen.

Moduulit suoritetaan lukuvuoden 2021–2022 aikana. Jokaiseen moduuliin kuuluu asiantuntijaluento tai verkkotyöpaja. Asiantuntijoiksi valitaan alansa parhaat asiantuntijat eri aloilta! Täydennyskoulutus suoritetaan kokonaisuudessaan verkko-opintoina ja on ilmainen.


Lisätietoja:

Projektipäällikkö Helka Körkkö
helka.korkko@kotitalousopettajat.fi